Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، محمود فرشیدی متولد سال ۱۳۳۰ در مشهد و نهمین وزیر آموزش و پروش بعد از انقلاب بود و از سال ۸۴ تا ۸۶ وظیفه سکانداری این وزارتخانه را بر عهده داشت و شعار «مدرسه زندگی» را به عنوان شعار آموزش و پرورش و هدف اصلی تحول بنیادین بر مبنای نگاه رهبر فرزانه انقلاب انتخاب کرد؛ با وی گفتگویی داشتیم تا از کارنامه چهل ساله انقلاب در حوزه آ»وزش و پروش بیشتر جویا شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرشیدی درباره دستاورد‌های ۴۰ ساله انقلاب در حوزه آموزش و پرورش اظهار کرد: از مهمترین دستاورد‌های انقلاب برای آموزش و پرورش تغییر مسیر از یک نهاد وابسته به آموزش و پرورش مستقل بود که توانست جدا از روح غرب‌گرایی و آمریکایی فعالیت کند.

وی ادامه داد: اکنون ۴ دهه است که در فضای آزاد جمهوری اسلامی زندگی می‌کنیم و آموزش و پرورشی که از سال ۱۲۸۵ تا کنون وجود داشته است به برکت وجود انقلاب تفکر توده‌ای، فراماسونری و حضور عناصر آمریکایی را به خود دیده است، اما در نهایت با روح ایرانی اسلامی انس گرفت.

وزیر اسبق آموزش و پرورش با اشاره به وضعیت کتاب‌های درسی طی سال‌های قبل و بعد از انقلاب گفت: کتاب درسی بعد از انقلاب ار محتوای اسلام ستیزی بی‌دینی، پول پرستی و غرب زدگی خارج شد و مفاهیم ملی و دینی در محتوای آموزشی دانش آموزان گنجانده شده است.

فرشیدی با اشاره به اینکه سایه آمریکا و تفکرات آمریکایی به شدت بر نظام آموزش و ۱ روش کشور احاطه داشته است گفت: بسیاری از رفتار‌های مربوط به دانش آموزان در دوران شاهنشاهی رنج‌آور بود ازجمله آنکه توزیع شیر خشک در بین مردم به گونه‌ای انجام می‌شد که بر مخزن توزیع عبارت اهدایی مردم آمریکا درج شده بود.

وزیر اسبق آموزش و پرورش ادامه داد: علاوه بر آن نماد‌های اسلامی در کتاب‌های درسی و محتوای آموزشی به حاشیه رفته بود و اگر در کتاب درسی یک بانوی چادری وجود داشت وی را به عنوان خدمتکار یا نیروی خدماتی معرفی می‌کرد.

وی با بیان اینکه پیروزی انقلاب اسلامی الگو‌های آموزشی و پرورشی را به طور کلی متحول کرد، گفت: به یکباره الگوی آموزش و حتی تربیت معلم عوض شد و معلمان بیشترین نقش را در تعلیم و تربیت بر عهده گرفتند که ابن موضوع درواقع تیر خلاصی به رژیم شاهنشایی محسوب می‌شد.

وزیر اسبق آموزش و پرورش با اشاره به اینکه معلمان در نقش‌های مختلف حضور داشتند، تصریح کرد: نمونه‌های بارز الگو‌های موفق معلمی را می‌توان در سمت‌هایی همچون رئیس جمهور و نخست وزیر مشهود است و امروز شهیدان رجایی و باهنر الگوی جامعه معلمان هستند و این در حالیست که سال‌های پیش از انقلاب کم‌تر به نقش معلمان توجه می‌شد.

به گفته فرشیدی پیروزی انقلاب نه تنها الگو‌های معلمی بلکه الگو‌های برخورد با دانش‌آموزان را هم تغییر داد و اکنون در سال‌های بعد از انقلاب شاهد موفقیت دانش‌آموزانایرانی در عرصه‌های مختلف علمی و المپیادی هستیم که در ادامه مسیر همین دانش‌آموزان با خودباوری به تحصیلات عالیه پرداختند و دانشمندانی در عرصه‌های هسته‌ای موشکی و علوم جدید شدند.

وزیر اسبق آموزش و پرورشبا اشاره به اینکه ننگاه تحقیرآمیز به معلم بعد از انقلاب برداشته شد گفت: معلم ۳ سال در دانشسرا تحصیل می‌کرد و به وی مدرک تحصیلی دیپلم داده نمی‌شد.

وی سند تحول بنیادین را دستاورد دیگری در آموزش و پرورش دانست که نگاه آن به معلم و به طور کلی آموزش و پرورش به عنوان دستگاهی مولد بود.

وزیر اسبق آموزش و پرورش با اشاره به اینکه توجه به عدالت آموزشی از سال ۵۷ به بعد ازجمله اولویت‌های آموزش و پرورش محسوب می‌شد تصریح کرد: در سال‌های اولیه انقلاب نرخ بی سوادی برای جمعیت بالای ۶ سال ۵۲.۵ درصد بود و اکنون این رقم به ۱۲.۴ کاهش پیدا کرده است و تفاوت سواد بین جمعیت روستایی و شهری از ۳۵ درصد به ۱۲.۳ تنزل داشته است.

وی به وضعیت پوشش تحصیلی در مقاطع تحصیلی مختلف قبل و بعد از انقلاب اشاره کرد و گفت: در ابتدای سال ۵۷ پوشش تحصیلی دوره ابتدایی ۶۲ درصد و اکنون به ۹۸ درصد رسیده، همچنین پوشش تحصیلی متوسطه اول از ۳۷.۲ به ۹۲ درصد ارتقا یافت، علاوه بر آن در متوسطه دوم نرخ پوشش از ۱۷.۴ به ۸۴ درصد ارتقا یافته است

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آموزش و پرورش اخبار مدارس اخبار دانش آموزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۹۸۹۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امروز با درایت رهبر،آموزش و پرورش به مساله اول کشور تبدیل شده است

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از وزارت آموزش و پرورش، رضامراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش در آئین گرامیداشت معلمان پیشکسوت در انجمن مفاخر ایران افزود: تکریم مقام و شأن معلم امروز در جامعه به گفتمان تبدیل شده است و معتقدیم معلم به عنوان معمار آینده کشور خواهد بود.

وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه معلمان زیرساخت سرافرازی کشور را می‌سازند، اظهار داشت: در صورتی که جایگاه و مقام معلم در جامعه ارتقا یابد به طور یقین همه افراد جامعه که بخشی از آن دانش‌آموزان هستند به مقام بالاتری دست خواهند یافت.

صحرایی ادامه داد: امروز آموزش و پرورش به درایت رهبر معظم انقلاب به عنوان مساله اول کشور تبدیل شده است و باید همه به این موضوع توجه جدی داشته باشیم.

وی از مدرسه به عنوان مکانی برای رشد و شکوفایی نسل‌های آینده‌ساز کشور اشاره کرد و گفت: در صورتی که مکان‌های تعلیم و تربیت دانش‌آموزان به سمت شکوفایی و رشد حرکت کنند به طور یقین آینده دانش‌آموزان به عنوان آینده‌سازان مملکت هم شکوفا خواهد شد.

وزیر آموزش و پرورش اظهار داشت: در حال حاضر آموزش و پرورش بیش از ۴۴ درصد مجموعه دولت را تشکیل می‌دهد که همین موضوع باعث شده که دولت نیز نگاه مثبت به این وزارتخانه با جامعه آماری بالای معلمان، فرهنگیان و دانش‌آموزان مشغول به تحصیل در مدارس داشته باشد.

وی ادامه داد: در صورتی که آموزش و پرورش به سمت فعالیت‌ها و آموزش‌های مهم خود در عرصه تعلیم و تربیت حرکت کند همه فعالیت‌ها در کشور به این سمت حرکت خواهد کرد.

صحرایی در ادامه به فعالیت‌های انجمن مفاخر اشاره کرد و گفت: انجمن مفاخر امروز از کسانی تقدیر می‌کند که مفاخر را تربیت کرده‌اند.

آموزش و پرورش نه تنها اولویت بلکه باید «اولیت» داشته باشد

حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در این آئین با اشاره به اینکه هیچ فخری بالاتر از معلم نیست، گفت: معلم کار پیامبران را انجام می‌دهد. معلم جهل متعلم را به علم و آگاهی تبدیل می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه آموزش و پرورش نه تنها اولویت بلکه باید «اولیت» داشته باشد، اظهار داشت: سه شرط برای تحقق این علم لازم است؛ نخست اینکه اولویت هر نظامی باید تعلیم و تربیت باشد. برخی بر می‌گویند که این وزارتخانه فقط مصرف می‌کند و هزینه می‌کند، این ناشی از درک ناصحیح است زیرا بزرگترین سرمایه و تولید سرمایه در آموزش و پرورش صورت می‌گیرد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به تصویب نقشه راه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش گفت: برای نخستین بار یک وزیر آموزش و پرورش وقت گذاشت و نقشه راه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش را در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب کرد.

کد خبر 6100826

دیگر خبرها

  • آموزش و پرورش نیاز به بازاندیشی دوباره دارد
  • امروز با درایت رهبر،آموزش و پرورش به مساله اول کشور تبدیل شده است
  • صحرایی: اساسنامه صندوق ذخیره فرهنگیان اصلاح می‌شود
  • مدارس در اختیار گروه‌های مردمی قرار می‌گیرند
  • ورود سازمان بازرسی به صندوق ذخیره بعد از ۲۷ سال!
  • درباره تیرباران اولین وزیر زن در ایران
  • ایران اسلامی امنیت، عزت و افتخار خود را مرهون خون شهدا است
  • صحرایی: ۱۰۰ هزار معلم جدید جذب می‌شوند
  • صحرایی: ۱۰۰ هزار معلم جدید جذب خواهند شد
  • مراسم تجلیل از معلمان برگزیده اهر باحضور معاون وزیر آموزش و پرورش