Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-09@02:54:35 GMT

دیپلماسی غربگرایی دولت و مجلس باید اصلاح شود

تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۹۴۲۰۷

دیپلماسی غربگرایی دولت و مجلس باید اصلاح شود

یک کارشناس مسائل سیاسی گفت: سیاست غربگرایی دولت و مجلس باید اصلاح شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سیدعلی مرندی در گفتگو با خبرنگار مرصادنیوز درباره اولویتهای دولت و مجلس در حوزه دیپلماسی پارلمانی اظهار داشت: درباره موضوع دیپلماسی و مقاومت نوعی دوگانه ساخته شده که حاکی از تقابل ناصحیح مقاومت و دیپلماسی است در حالی که دیپلماسی می تواند ابزاری برای مقاومت باشد نه لزوما ابزاری برای سازش تلقی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در جنگ های جدید که هیبریدی و ترکیبی نامیده می شود از هر ابزاری از جمله تحریم های اقتصادی، جنگ نظامی و ... به جای خود استفاده می شود و یکی از این ابزارها در جنگ ترکیبی، روابط دیپلماسی است بنابراین اینگونه نیست که در جبهه مقاومت مخالف دیپلماسی باشیم بلکه با این نوع نگاه به دیپلماسی موافق نیستیم.

این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه دولت در روابط دیپلماسی جهت گیری های اشتباهی داشته است، گفت: در صورتی که این جهت گیری ها صحیح بود می توانست کارکرد خاص خود را داشته باشد.
مرندی بیان کرد: سردار سلیمانی در عین جنگ و مقاومت، بسیاری از دستاوردها را از طریق مذاکره بدست می آورد به طور مثال مقتدی صدر که وجهه تقابلی از وی با نظام جمهوری اسلامی ایران به نمایش گذاشته می شد را به ایران نزدیک کرد تا جایی که در حسینیه امام(ره) نزد رهبری می نشیند و در بسیاری از جاها از جمله تظاهرات میلیونی اثرات این نوع دیپلماسی دیده شد.

وی عنوان کرد: باید جهت گیری دولت در روابط دیپلماسی اصلاح و به شیوه حرفه ای انجام شود زیرا عده ای فقط حرفه ای گری در دیپلماسی را به دانستن زبان انگلیسی می دانند البته لازم است اما در حال حاضر نیازمند نگاه درست به مسائل سیاست خارجی و دیپلماسی هستیم و این نقص در دولت مشاهده می شود.

مرندی با بیان اینکه دیپلماسی یک ابزار برای رفع نیاز است، خاطرنشان کرد: بر مبنای اینکه مهمترین مساله در جامعه ما چیست مهترین نیاز هم مشخص می شود؛ به نظر می رسد مهمترین مساله حال حاضر ما مبحث اقتصادی است، به همین خاطر دیپلماسی هم باید بتواند به حل مسائل اقتصادی ما کمک کند با این حال در کشور ما مورد غفلت قرار گرفته است.

این کارشناس مسائل سیاسی افزود: یک از علتهای مغفول شدن از این مسئله اتخاذ سیاست گذاری های اشتباه درباره مسائل اقتصادی و دیپلماسی است در واقع همین نگاه به غرب سبب غافل شدن از منافع اقتصادی خود در منطقه شده است.

مرندی با اشاره به اینکه این همه بر روی برقراری روابط با اروپا و غرب سرمایه گذاری کرده ایم، گفت: حجم معاملات اقتصادی در منطقه 1200 میلیارد دلار است و می توانستیم با تمرکز بر منطقه غرب آسیا صادرات به کشورهای همسایه را رشد دهیم.

وی افزود: در سیاست نگاه به غرب گویا روشنفکران معتقد هستند همیشه از دنیا عقب هستیم و همواره می خواهند مسائل مربوط به 30 سال قبل را ترجمه کنند؛ در حوزه تجویزها هم عقب هستیم و همین باعث شده نگاه به غرب را بسیار جدی بگیریم و از تحولات جدید در عرصه اقتصادی غافل شویم.

این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: یکی از موسسات اقتصادی معتبر دنیا درباره چشم انداز نظام اقتصاد جهانی تا سال 2050 پیش بینی می کند که آمریکا که اکنون اوج قدرت اقتصاد غرب است رتبه سوم پس از چین و هند را در سال 2050 کسب می کند و قدرت اقتصادی از جی 7  شامل هفت کشور توسعه یافته کادانا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، انگلیس و آمریکا به ای 7 یا هفت کشور نوظهور اقتصادی چین، هند، برزیل، مکزیک، روسیه، اندونزی و ترکیه تغییر خواهد کرد.

وی عنوان کرد: اگر بخواهیم سیاستگذاری های خود را مبتنی بر یک دیپلماسی صحیح انجام دهیم باید تغییر نگاه از غرب به شرق را مدنظر داشته باشیم تا بتوانیم تجویزهای درستی برای اقتصاد خود داشته باشیم.

مرندی با بیان اینکه عمده قدرت در ساختار سیاسی نظام جمهوری اسلامی ایران در دست دولت است، گفت: البته این به معنای عدم اثرگذاری مجلس نیست، بلکه مجلس نقش نظارتی و تدوین قانون را دارد با این حال مجلس دهم مجلسی ژله ای بود که به هر سمت و سویی می رفت و فاقد ثبات قدم بود و با یک فشار دولت کاملا با دولت همراه می شد.

این کارشناس مسائل سیاسی افزود: تصویب 20 دقیقه ای برجام و خلاف مصوبات کمیسیون تخصصی عمل کردن از جمله این اشتباهات است، مسئله مهمتر تصمیم گیری درباره FATF و دو کنوانسیون بین المللی آن CFT و پالرمو بود که حرفهای بسیاری به دنبال داشت با این حال مجلس نگاه مثبتی داشت.

مرندی با بیان اینکه در این نوع دیپلماسی غرب گرایی گویا می خواهند در هاضمه نظام جهانی هضم شوند، گفت: این نگاه در مجلس دیده شده یا حداقل نتوانست نگاه غرب گرای دولت را کنترل و نقش نظارتی خود را ایفا کند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: کارشناس مسائل سیاسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۹۴۲۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهادری‌جهرمی: در حوزه تسهیلات تکلیفی نگاه دولت روشن است

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، علی بهادری جهرمی در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: هم حجم تجاری ماه فروردین به نسبت سال‌های گذشته افزایش یافته است و هم تراز مثبت شده است. امیدواریم این امر مصداق «سالی که نکوست از بهارش پیداست» باشد و بتوانیم امسال را با منابع ارزی خوب جلو ببریم.

بیشتر بخوانید: بهادری‌جهرمی: دولت برنامه‌ای برای واگذاری تعیین حقوق کارگران به مجلس ندارد

وی افزود: در حوزه تسهیلات تکلیفی نگاه دولت روشن است و با کسی شوخی ندارد. اگر بانک‌ها برنامه اصلاحی را رعایت نکنند تصمیم گیری لازم اتخاذ می‌شود.

سخنگوی دولت در ادامه‌ سخنان خود درباره برخی اظهارنظرها پیرامون عملکرد دولت سیزدهم بیان کرد: در دوره‌ای مشق اقتصادی ما به دست نگاه‌ها و چهره‌های سیاسی بود که با توجه به سوابق سیاسی‌شان برای کشور تصمیمات اقتصادی می‌گرفتند و نتیجه عملکردشان روشن بود.

وی ادامه داد: نتیجه این عملکردها نرخ رشد 42 درصدی نقدینگی بود که در ابتدای دولت سیزدهم تحویل شد. وقتی همان چهره‌های سیاسی می‌بینند مدیریت اقتصادی دولت سیزدهم موفق شده و توانسته نرخ رشد نقدینگی 42 درصدی را به 23 درصد کاهش دهد، طبیعی است که آن چهره‌های سیاسی برای اینکه عملکردشان با عملکرد مدیران اقتصادی روز مقایسه نشود دست به فضاسازی در رسانه بزنند.

بهادری عنوان کرد: نگاه دولت در مسائل اقتصادی مشابه آن عزیزان، سیاسی نیست. آن چهره‌های سیاسی بدانند برای اینکه بهتر دیده شوند راه‌های دیگری وجود دارد. امیدواریم با نگاه اقتصادی، مشکلات به ارث رسیده نظیر تورم‌های بالا، رکود اقتصادی بالا، نرخ رشد نقدینگی بالا و نرخ بیکاری بالا که الحمدالله همه در مسیر درمان قرار گرفته را با سرعت بیشتری درمان کنیم.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229919 برچسب‌ها علی بهادری جهرمی

دیگر خبرها

  • بهادری‌جهرمی: در حوزه تسهیلات تکلیفی نگاه دولت روشن است
  • سخنگوی دولت: نگاه دولت در مسائل اقتصادی، سیاسی نیست / حجم صادرات و واردات افزایش داشته است
  • سخنگوی دولت : در دوره‌ای مشق اقتصادی ما دست چهره‌های سیاسی بود / نگاه دولت در مسائل اقتصادی، اقتصادی است و مشابه آن عزیزان سیاسی نیست
  • نگاه دولت به مسائل اقتصادی تخصصی است نه سیاسی
  • نگاه دولت به مسائل اقتصادی صرفا تخصصی است نه سیاسی
  • خبر جدید یک نماینده مجلس در خصوص اصلاح سیاست‌های ارزی/ دولت و مجلس به توافق رسیدند؟
  • توافق مجلس و دولت برای اصلاح سیاست‌های ارزی
  • توافق کمیسیون اقتصادی مجلس با «مخبر» برای اصلاح سیاست‌های ارزی
  • پشت پرده کاهش اعطای تسهیلات به واحدهای تولیدی
  • مهم‌ترین اولویت مجلس آینده از نگاه لاهوتی